понеділок, 30 серпня 2021 08.32

Вегетаріанська дієта негативно впливає на щільність кісток

До таких висновків дійшли вчені, які досліджували показники щільності кісток у людей, які дотримуються вегетаріанської дієти. Дослідники проаналізували 17 наукових робіт, в яких визначалась щільність кісток поперекового відділу хребта, шийки стегнової кістки та всього тіла у тих, хто дотримується рослинної дієти та тих, хто не обмежує свій раціон. Всього в цих дослідженнях приймали участь 13 888 пацієнтів.

 

Результати показали, що у вегетаріанців мінеральна щільність кісток у всіх відділах скелету нижча, ніж у тих, хто не притримується рослинної дієти.  Джерело: https://bit.ly/3sYKJCF.

 

Це пов’язано, передусім з тим, що більша частина кальцію, необхідного для формування кісток і підтримання їх щільності, надходить до організму з молочними продуктами.

 

Щоб при вегетаріанській/веганській дієті забезпечити надходження достатньої кількості кальцію і вітаміну D3 (важливий для засвоєння кальцію), слід додатково вживати відповідні дієтичні добавки. При цьому необхідно притримуватись рекомендованих дозувань: кальцію – 1000-1200 мг/добу, вітаміну D 3 – щонайменш 600-800 МО/добу.

 

Дієтична добавка Вістабон Остеоплюс містить в своєму складі кальцій і вітамін D3, а також додатково вітамін К2, важливий для засвоєння кальцію саме в кістках.