вівторок, 19 жовтня 2021 10.09

20 жовтня - Всесвітній День Остеопорозу

Міжнародний день боротьби з остеопорозом традиційно відзначається 20 жовтня.

 

Протягом всього місяця медичні і громадські спільноти, які опікуються здоров’ям жінок, людей похилого віку, пацієнтів з імунними та ревматичними захворюваннями, проводять інформаційні заходи з метою привернути увагу до цього захворювання.

 

За статистикою, проблема остеопорозу, в першу чергу, стосується найбільш соціально незахищеної категорій населення – жінок похилого віку, які внаслідок отриманих остеопоротичних переломів (шийки стегна або хребців) надовго втрачають працездатність, стають залежними від інших людей, ризикують отримати ускладнення та наступні переломи. Крім того, є тривожні дані щодо скорочення тривалості життя після набутого остеопоротичного перелому.

 

Одна з причин поширеності остеопорозу і високої частоти остеопоротичних переломів – це необізнаність щодо остеопорозу, методів його профілактики і діагностики. Адже є прості кроки, які допоможуть зберегти своє здоров’я і активність без остеопоротичних переломів:

 

Для привернення уваги до проблеми остеопорозу і заклику пройти денситометричні дослідження в КДЦ м.Києва були встановлені інформаційні стенди і розповсюджуються листівки. Результат - кількість обстежень збільшилась, що дозволило завчасно виявити зміни щільності кісток і попередити остеопоротичні переломи. 

 

НЕ ДАЙ ОСТЕОПОРОЗУ ТЕБЕ ЗЛАМАТИ!